Waarom is dansen gezond?

Waarom is dansen gezond?

Een nieuw > rapport van de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) > bevestigt: dansen is gezond! Dit is de conclusie na analyse van meer dan 900 wetenschappelijke artikelen en onderzoeken.

Dit zijn een aantal bevindingen:

  • Dansen (bewegen op muziek) is meer effectief dan sport voor mensen die gewicht willen verliezen. Mede omdat dansen het lichaamsbewustzijn verbetert en bijdraagt aan het fysieke zelfvertrouwen;
  • Dansen verbetert het geheugen, de balans en de concentratie doordat bewegen op muziek zo’n positief effect heeft op de hersenen;
  • Dansen draagt onder andere bij aan lenigheid, kracht, conditie en lichaamshouding;
  • Danstherapie vermindert angst en depressie. Dansen helpt mensen met Post Traumatic Stress Disorder met het leren omgaan met stress en het ontwikkelen van een positieve relatie met hun lichaam;
  • Dansen verlaagt het risico op vallen bij ouderen;
  • Dans en theater helpt kinderen in de ontwikkeling van hun communicatieve vaardigheden en zorgt ervoor dat zij beter presteren op school.

Dat riepen wij toch altijd al? Fijn dat het nu wetenschappelijk bevestigd is. Dus: óp naar de huisarts voor een recept voor biodanza!!

Vanaf 4 augustus is de VitaBiodanza groep in Sittard weer open gegaan voor nieuwe deelnemers. Meld je voor 3 proeflessen voor €35,- (normaal €51,-) aan via https://vitabiodanza.nl/aanmelden/ Je bent van harte welkom, tot dan(s)!

Wil je ook biodanza doen en woon je niet in (de omgeving van) Sittard? Kijk op de site van de > VBN (Vereniging Biodanza Nederland) > voor een docent of groep bij jou in de buurt!