Waarom is aanraking zo belangrijk?

Aanraking is het eerste zintuig dat bij pasgeboren baby’s wordt geactiveerd. Het is uiterst belangrijk in het zich verbonden voelen, geliefd voelen, ervaren dat het kindje veilig is en beschermd wordt. Het versterkt alle hersenverbindingen en zorgt ervoor dat we gezond kunnen opgroeien.

Gebrek aan aanraking, zoals dat tijdens de afgelopen pandemie gebeurde, leidt tot verhoging van ons stressniveau. Want aanrakingen, met name liefdevolle strelingen, kalmeren ons en laten ons ontspannen. Kijk maar eens naar de uitleg in onderstaand filmpje. Ik hoop dat we snel terug kunnen keren naar ‘Het mag weer!’ en kunnen genieten van nabijheid, warmte, vriendschap en liefde. Dat zijn voor mij geen dingen waar je over praat, juist wat je kunt voélen. Aanrakingen liegen niet…

Komende dinsdagavond gaan we bij VitaBiodanza in Sittard dansen met de laatste 2 levensgebieden namelijk Affectiviteit en Transcendentie. De oefeningen en dansen gaan over warme verbindingen, met jezelf en vooral de ander. En over jouw verbinding met het Grote Geheel: de Kosmos.

Dit is de laatste les vóór de zomervakantie. We gaan verder met de Zomercursus ‘Vier de Zomer, Dans het Leven’ op 7 september. Tot dan(s)!