Waarom geven we een hand?

Waarom geven we een hand?

Wat is de waarde van het geven van een hand? En waarom is het vasthouden van een hand zo belangrijk?

Het geven van een hand is een teken van respect en gelijkwaardigheid, en het geeft een band tussen twee mensen. Een hand weigeren te schudden werd tot vóór het Corona virus zelfs als onbeschaamd gezien. Nu mogen we dat ineens niet meer, en dat is voor veel mensen verwarrend.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat fysiek contact 10x meer effect heeft dan verbaal en emotioneel contact. Het is een basale levensbehoefte van de mens, die we niet zomaar even kunnen uitschakelen met een ‘anderhalve-meter-wet’. In > dit artikel > staat mooi verwoord wat de gevolgen hiervan kunnen zijn.

Ook voor biodanza, want zonder aanrakingen en elkaars hand kunnen vasthouden, is het eigenlijk geen echte biodanza meer…

Hopelijk mogen wij binnenkort in Sittard weer starten met VitaBiodanza! Houd de > agenda op mijn website > en > mijn Facebookpagina > in de gaten! Kom je mee dansen? Van harte welkom, tot dan(s)!  

Wil je ook biodanza doen en woon je niet in (de omgeving van) Sittard? Kijk op de > site van de VBN (Vereniging Biodanza Nederland) > voor een docent of groep bij jou in de buurt!