Project Hand-in-Hand finalist!

Hand-in-Hand heeft in 2020 meegedaan aan het Amateo-project. Amateo is een Europees netwerk om actieve participatie in culturele activiteiten te bevorderen en reikt jaarlijks een award uit.

Er waren dit jaar 64 inzendingen en Hand-in-Hand was een van de 5 finalisten! Helaas hebben ze de award niet gewonnen, maar de jury was onder de indruk door het bijzondere van dit project.

Hand-in-hand laat kinderen (van ca 8 jaar) biodanza doen met ouderen met dementie. Om zo het contact te bevorderen tussen 2 groepen die elkaar in het dagelijkse leven zelden tegen komen. Via oefeningen op muziek kunnen zij plezier, levensvreugde en warme ontmoetingen met elkaar uitwisselen.

Kinderen en ouderen met dementie herkennen elkaar in hun spontaniteit en speelsheid. Niets is ‘raar’ in gebaren van hartelijkheid, welkom en tederheid. Er wordt niet bij gesproken maar de non-verbale communicatie wordt met name door mensen met dementie zeer goed begrepen. Dit project Hand-in-Hand vervult zowel bij de kinderen als bij de ouderen een behoefte aan erkenning, gezien en geaccepteerd worden. Bekijk het prachtige filmpje en laat je ontroeren!

Ben je benieuwd naar het project of wil je een donatie doen om dit project bij veel meer scholen en verpleeghuizen mogelijk te maken? Kijk voor meer info op de website van > Vrienden van Biodanza >.

Hopelijk komen er voldoende versoepelingen van de corona-maatregelen om dit mooie project weer op te starten en verder uit te breiden. Biodanza is niet alleen voor ouderen en kinderen zo fijn om te doen, iedereen kan er baat bij hebben en er van genieten!

In juli beginnen we weer met dansen bij VitaBiodanza in Sittard. Hou de > agenda op deze website > en > mijn Facebookpagina > in de gaten! Kom je mee dansen? Van harte welkom, tot dan(s )!  

Wil je ook biodanza doen en woon je niet in (de omgeving van) Sittard? Kijk op de site van > de VBN (Vereniging Biodanzadocenten Nederland) > voor een docent of groep bij jou in de buurt.