Positief gevoel? Handen uit de mouwen!

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt al langer dat er een verband is tussen bewegen, onze emoties en onze gedachten. Drie hersengebieden werken daarvoor met elkaar samen en dat levert hormonen op die ons een goed gevoel geven.

Neurowetenschapper Kelly Lambert heeft hier onderzoek naar gedaan en concludeert dat dit komt omdat we dat al honderdduizenden jaren doen. We hebben altijd met onze handen gewerkt om te overleven, en hadden daardoor geen tijd om te piekeren of ons somber te voelen. Ze pleit er daarom voor dat we meer in beweging komen en met name meer met onze handen gaan doen. Goed voor ons brein, onze gezondheid en ons welbevinden!  

Geen zin om te gaan breien of heb je geen moestuin? Kom VitaBiodanza doen! Meer dan genoeg beweging (ja ook met je handen!), in een fijne groep (goed voor dopamine en oxytocine), leuke oefeningen voor een goed gevoel, en je hoeft er niet bij te praten dus voor piekeren is geen plek!

Onze groep in Sittard is in september nog open om iedere dinsdagavond in te stromen. Meld je even aan via 06-20826410 of Meer informatie vind je op de website: https://vitabiodanza.nl/aanmelden/