Leven naar je natuur

Ons oerbrein is niet geprogrammeerd op de manier zoals we tegenwoordig leven, wonen en werken. Het is niet gericht op het verwerven van rijkdom of welzijn. Tegelijkertijd zien we in de laatste jaren steeds meer mensen met depressies, burn-outs, eenzaamheid en angststoornissen.  

De bedreigingen uit de oertijd hebben we vervangen door oplossingen in de vorm van apparaten, knopjes, medicijnen en restaurants. Maar 99% van ons bestaan op aarde hebben we geleefd als jagers-verzamelaars. Ons lichaam en onze hersenstructuren zijn niet aangepast aan deze ‘moderne tijden’. Ons oerbrein signaleert teveel prikkels die duiden op ‘gevaar’ waardoor we onrustig worden en stress ervaren.  

In dit artikel lees je over 4 conflicten tussen ons oerbrein en ons huidige leven: gebrek aan groen, te oppervlakkige contacten, een verouderd stress systeem en een verstoord biologisch ritme. Bij ieder van deze punten staan tips hoe je dit op natuurlijke wijze kunt herstellen. Met nog een bonus tip met 6 natuurlijke blijmakers.