16 apr: ‘Balans met Jezelf’

Op 16 april dansen we de tweede les van het maandthema Balans: ‘Via Dans naar Balans met Jezelf’.

Vandaag gaan we onze binnenwereld verkennen. Wat betekent balans voor jouzelf?

We gaan naar een aantal aspecten kijken en er ook mee dansen. Bijvoorbeeld in bepaalde kwaliteiten zoals mannelijke en vrouwelijke eigenschappen. Of het evenwicht tussen doen, voelen en denken.

Ofwel: tussen jouw hoofd en jouw lichaam. Vanuit de eerste levensvraag van Biodanza: wat wil ik doen?

Wat zijn jouw behoeften daarin voor de korte en ook voor de lange termijn die jou een goed gevoel geven? Wat heb jij daarin zelf nodig? Wat zijn jouw drijfveren? In tijden van verwarring zijn juist deze ingevingen en ideeën het richtsnoer en kun je door deze rust andere keuzes maken.

In eerste instantie vanuit begrip en liefde voor jezelf in plaats vanuit strijd. Om bijvoorbeeld goed voor jezelf te gaan zorgen. Dat is de eerste van de 4 pijlers van draagkracht: een gezonde leefstijl.

Als je door biodanza  meer draagkracht en daardoor een betere verbinding met je lichaam krijgt, komt er vanzelf ook een beter contact met jouw gevoelens. Na een tijdje ga je merken dat bepaalde muziek of een oefening in de les  je raakt. Dat mag, dat is helemaal goed. Alle gevoelens mogen er zijn tijdens de les. “Dans er maar mee” zeg ik altijd. Het komt en het gaat ook weer voorbij.

Balans tussen doen en voelen. En van daaruit keuzes maken. Daar nodig ik jullie maandagavond in uit!

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.