Is dansen op blote voeten gezond?

Is dansen op blote voeten gezond?

Dansen en ook lopen op blote voeten heeft veel gezondheidsvoordelen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. ‘Aarden‘ zoals we dat ook wel noemen, gaat op zand, gras of aarde een stuk beter op blote voeten. We kunnen zo de natuurlijke kracht en energie van de aarde een stuk beter opnemen.

Lopen en dansen op blote voeten heeft een positieve invloed op ons hart, onze huid, ons immuunsysteem en op het ervaren van stress. Het beïnvloedt ook in positieve zin onze mentale gezondheid. En als je iedere dag een half uurtje buiten bent wordt het risico op kanker en hart- en vaatziekten verminderd.

Dus…. vind een plek waar je kunt lopen en dansen op blote voeten. Buiten in de natuur, of binnen. Want bij VitaBiodanza in Sittard mag je, als je dat wil en fijn vindt, op blote voeten dansen! Ook biodanza is wetenschappelijk bewezen stressverminderend en gezondheidsbevorderend. En niet alleen omdat je het op blote voeten kunt doen, ook omdat het heerlijk is om te bewegen en dansen op muziek, met jezelf en elkaar.

Heb je er zin in gekregen om eens mee te doen? Maak gebruik van het kennismakingsaanbod: 3 lessen VitaBiodanza op 6, 13 en 20 juli voor maar €35,-. Meld je -vanwege de richtlijnen van het RIVM– wel tevoren even aan via https://vitabiodanza.nl/aanmelden/ of bel me even: 06-20826410.

Meer lezen over de wetenschappelijke onderzoeken? Het staat > in dit artikel >.