Hoe vind je je energie weer terug bij een burn-out?

Drie heb ik er gehad, de afgelopen 20 jaar. Drie flinke burn-outs. Twee ervan kwamen door omstandigheden van buitenaf (verlies werk, echtscheiding), één omdat ik niet in de gaten had dat ik maar doorholde en niet de tijd nam om eens even bij mijzelf stil te staan. En te voelen waar ik nou wérkelijk behoefte aan had, in plaats van te dénken wat ik nodig had.

Het heeft een tijd geduurd voor ik durfde te leven vanuit de signalen van mijn lichaam, mijn gevoelens, wat mijn hart mij vertelt en mijn ziel mij influistert. En pas daarná keuzes te maken die goed voor mij zijn, mij laten groeien en bloeien en mij maken tot de mens die ik ben bedoeld te zijn.

Gelukkig kwam biodanza 12 jaar op mijn pad om mij daarbij te ondersteunen. Dansen, bewegen, mijn lichaam voelen. Dansen met mijn gevoelens, mijn emoties. Ze te leren accepteren en waarderen. En mijn hoofd met duizend-en-één gedachten eens even op de gang te parkeren. “Jij mag straks weer”. Het heeft mij een completer mens gemaakt… Een vierde burn-out zal mij niet meer overkomen, zolang ik de verbinding met mijn lichaam, hart en ziel blijf koesteren. Precies de thema’s waar we wekelijks bij biodanza mee dansen.

Wil jij ook eens ervaren wat biodanza voor jóu kan betekenen? Wil je ook meer ‘uit je hoofd’ in verbinding komen met je gevoelens, je lichaam en genieten van het leven? Kom dan kennismaken met VitaBiodanza in Sittard! We beginnen weer op 6 juli met 3 kennismakingslessen voor €35,-. Meld je aan via > deze link > of bel me even: 06-20826410.

Wil je nog meer tips voor jouw lichaam, hart en hoofd, en voor meer energie? Je vindt ze in dit artikel: