Druk druk moe moe? Dans eens met het Nijlpaard!

Druk druk moe moe? Dans eens met het nijlpaard!

Actietaxi, druk druk moe moe. We moeten rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan, toch? NEE! “Na gedane actie is het goed rusten”, zeiden ze vroeger. Wat een levenswijsheid is dat… na 2 burnouts kan ik daar wel in meegaan.

Vandaar dat we morgenavond gaan dansen met het Nijlpaard. Inderdaad, dat beest dat zo heerlijk in de modder kan liggen luieren. Onbeweeglijk, rustig, met zijn neus net boven water. Genieten met zijn allen bij elkaar in de kudde. Lekker tegen elkaar aan, hapje waterlelies op zijn tijd… Dolce far niente!  

Zie je het al voor je? Voel je al wat ontspanning? Nee? Nou dan is het morgenavond een uitstekend moment om eens met jouw innerlijke Nijlpaard te komen dansen. Want JA die heb jij ook in je! Wellicht ónder het wateroppervlak of diep in de modder verborgen maar hey, nodig hem/haar eens uit om naar boven te komen! We hebben weer 13 oefeningen die allemaal te maken hebben met jouw nijlpaard.

Wil je meer weten over hoe dat drukdruk moe moe ontstaat bij jou en waarom het zo schadelijk is (chronische stress en burnout). En vooral hoe je weer tot rust kunt komen (bijvoorbeeld door fijne verbindingen met anderen en dansen)? Bekijk dan > dit filmpje > maar eens.