Dansschool wil snel weer open

Dansschool DSOF in Sittard wil snel weer open

De Dansstudio On Fire in Sittard van Megan van Vuuren wil snel weer open.

Alle andere 3000 dansscholen in Nederland willen ook snel weer mogelijkheden bieden om te dansen, maar wanneer? De situatie is namelijk onduidelijk: vallen we nu onder de danssector net als de sportsector dan is er nog niks duidelijk en wordt het na 1 september. Maar vallen we onder cultuur dan zouden we op 1 juni open mogen. En dan kan biodanza en VitaBiodanza dus ook weer gaan plaatsvinden.

De overkoepelende dansorganisatie Dansondernemers Nederland overhandigde op 11 mei het Basisprotocol Dans aan de ministeries van VWS, OCW en EZK. Met dit protocol kan er vanaf 1 juni veilig lesgegeven worden aan kinderen en volwassenen. De dansscholen willen snel groen licht om open te gaan.

Juist in een tijd waarin de volksgezondheid onder druk staat, is het belangrijk dat we weer lekker gaan dansen en bewegen. Volgens beweegprofessor Scherder zou dit de oplossing zijn tegen de ‘pandemie van het stilzitten’ die de wereld al sinds 2012 in haar greep houdt. Matig intensief bewegen is goed voor lichaam en geest, zorgt voor een sterk immuunsysteem en haalt mensen uit een sociaal isolement.

Een belangrijke toegevoegde waarde van dans en ook biodanza is de combinatie van bewegen, muziek en sociale contacten. Dit is goed voor het brein, het is stressverlagend en het heeft een bewezen positief effect op aandoeningen als parkinson en dementie.

Al kunnen er minder cursisten tegelijk les krijgen, ik heb zin om weer de dansruimte in te gaan en ik zal er alles aan doen om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen!

Meer informatie lees je in > dit artikel van DSOF >.

Hopelijk mogen wij binnenkort in Sittard weer starten met VitaBiodanza! Hou de > agenda op deze website > en mijn > Facebook pagina > in de gaten! Kom je mee dansen? Van harte welkom, tot dan(s)!

Wil je ook biodanza doen en woon je niet in (de omgeving van) Sittard? Kijk op de site van de > VBN (Vereniging Biodanza Nederland) >  voor een docent of groep bij jou in de buurt!