Dansen houdt je brein jong!

Oké, prof. Erik Scherder heeft het meestal over “bewegen houdt het brein jong” maar hij is ook een fan van muziek, dus van dansen (zie artikel van 31 mei). Hij pleit ervoor per dag 3x 10 minuten aan één stuk flink te bewegen. Dat heeft het meeste effect, met name voor mensen die een zittend leven leiden. Hij heeft daar een boek over geschreven: ‘Laat je hersenen niet zitten’.

Hij pleit wel voor het luisteren naar muziek:

“We komen er steeds meer achter dat naar muziek luisteren dezelfde hersengebieden activeert als lichaamsbeweging”.

En laat dat alles nou net mooi tijdens een biodanza les gebeuren: flink bewegen, leuke/mooie/ontroerende/inspirerende muziek horen en ondertussen dansen met jezelf en elkaar. Jazeker is dat iets dat niet alleen je brein jong houdt, maar vooral ook je lichaam en jouzelf!

Wil je het eens uitproberen? We starten met VitaBiodanza in Sittard weer op 6 juli. Meld je voor 3 kennismakinglessen voor €35,- (normaal €51,-) aan via https://vitabiodanza.nl/aanmelden/ of 06-20826410.

Je bent van harte welkom, tot dan(s)! Marie-José Meijs  

Wil je biodanza doen en woon je niet in (de omgeving van) Sittard? Kijk op > de website van de VBN (Vereniging Biodanza Nederland) > voor een docent of groep bij jou in de buurt.