Blog les 5 oktober: ‘Dans met de Slang’

Blog les 5 oktober: ‘Dans met de Slang’

Oeroud

Het natuur element dat bij de slang hoort is aarde. De slang is één van de oudste dieren, uit de tijd van de dinosaurussen. Een slang is fascinerend, glijdend met zijn monsterlijke schoonheid op zoek naar zijn prooi. Slang kan met focus en alert zijn van traag naar een extreem snelle beweging gaan.

Aantrekkingskracht

De slang laat ons manieren van verbinding zien: verleiden, vasthouden, geconcentreerde aandacht, snelle en assertieve reflexen. De blik van de slang heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht: als de vogel de slang ziet werkt dat verlammend op de vogel, die wordt gehypnotiseerd door de uitstraling van de slang. Dat is het oeroude verbond dat in de natuur bestaat tussen het roofdier en de prooi.

Vernieuwing

Slang kan omhelzen, verstikken, slikken, verteren, slapen. Ze komt van onderop. Ze is tijdloos, lijkt nooit ouder te worden, een donkere openheid. Ze spuugt op dood of leven en keert altijd terug naar het onzichtbare, naar de grote moeder.

Een slang leeft op en in de aarde, maar zit ook bij ons vanbinnen: het is het instinct dat ons vitale motivatie geeft, motivaties vernieuwt en weer nieuwe mogelijkheden geeft. Je gebruikt slang om je leven te veranderen. Achter te laten wat je niet meer nodig hebt, te vervellen, verdwijnen en herboren te worden. Het is het principe van het leven en van de ziel zelf.

Mysterieus

De slang belichaamt de diepe lagen van ons onderbewustzijn en is complex, heeft veel tegenstrijdigheden: het duister van de psyche, donker, mysterieus, onbegrijpelijk, ondoorgrondelijk, manipuleren en verleiden, diepe gedachten en intuïtie.

De slang is het archetype, het symbool van onze seksuele natuur omdat het tweevormig is: tegelijkertijd een mannelijk symbool (vorm: een fallus die de aarde binnendringt) en ook een vrouwelijk symbool (tube, mond, vagina). Het symboliseert de magnetische energie, kracht van aantrekking en verleiding, libido, begeerte, passie en erotiek, gulzigheid. Verleiding verandert je richting. Het is je capaciteit om verlangen op te wekken. De kunst om mensen te verleiden om meer te willen van datgene wat jij wil bieden of geven. Dat ze er meer mee willen, meer willen absorberen. We hebben gisteravond een paar mooie oefeningen gedaan rondom ‘verlangen’.

Harmonie

Het is belangrijk om het symbool van de slang opnieuw te waarderen door alle donkere waarden te benoemen die óók deel van ons zijn en de modder vormen van waaruit onze geest kan oprijzen. Houd jouw positieve waarden levend naast het negatieve! Ze lijken in tegenstelling met elkaar maar ze zijn allebei verbonden met de bronnen van leven en verbeelding. Zo komen we uit het verbergen waardoor harmonie zich kan herstellen en we als mens vrij worden.

Betovering

Om de slang in je leven te dansen betekent het je sensualiteit, erotiek wakker te maken en de ander aan te trekken. De dans van de slang stimuleert het vermogen om te verbinden, te omhelzen en sensuele, soepele, smeuïge bewegingen te maken. De energie komt uit het bekken en stijgt naar de hypnotische ogen op. We dansten gisteravond met harmonieuze bewegingen en volledige flexibiliteit, vloeiendheid. Onze ogen levend en stralend, de blikvanger van verleiding. Om de slang in de ander wakker te maken, te verleiden, elkaar te ontmoeten met betovering. Het was een magische les!

Waar ligt jouw verlangen in jouw leven? Op wat voor manier zou jij daarvoor een ander willen verleiden?  

Ben je naar aanleiding van dit blog nieuwsgierig geworden? Mag ik je dan verleiden eens mee te komen doen? Meld je graag even tevoren voor 3 proeflessen voor €35,- (normaal €51,-) aan via 06-20826410. Meer informatie vind je op https://vitabiodanza.nl/aanmelden/

Je bent van harte welkom, tot dan(s)!

Wil je ook biodanza doen en woon je niet in (de omgeving van) Sittard? Kijk op de site van de VBN (Vereniging Biodanza Nederland  https://www.biodanza.nl/ voor een docent of groep bij jou in de buurt!