Blog les 20 juli 2021 – ‘Vier de Zomer, Dans in Verbinding’

Blog les 20 juli 2021‘Vier de Zomer, Dans in Verbinding’

Verbinding

Vorige week dinsdag hebben we gedanst met het thema ‘Verbinding’. Dat is de overeenkomst van zowel het 4e levensgebied Affectiviteit, als van het 5e  Transcendentie. Affectiviteit zijn warme verbindingen met een ander, met anderen, een groep, of je gezin, familie. Eigenlijk met alles op deze aarde. Een verbinding van warme vriendschap, liefde met kleine en grote letter L. Een verbinding vanuit compassie, respect voor het eigene van alles wat leeft. En het besef dat we daar met ons allen zorg voor mogen dragen zodat het tot in lengte van dagen kan blijven bestaan.

Verbinding vanuit leegte of overvloed?

Een warme verbinding met de buitenwereld kan alleen als je ook een warme verbinding hebt met jezelf. Pas als je jezelf waardeert, respecteert, liefhebt, kun je dat ook voelen voor een ander. Anders geef je vanuit leegte binnenin je, en dat is voelbaar voor de ander. Dan geef je omdat je dat eigenlijk van de ander wil terugkrijgen om jouw leegte te vullen. En als die ander je dat om wat voor reden niet wil of kan geven, doet dat pijn. Vaak verwijten we dat de ander, terwijl de ander alleen maar een spiegel is voor jouw pijn waar je zelf in compassie in mag kijken. Jij bent niet meer of minder dan de ander. Ook jij mag gezien worden, met alles wie je bent en alles wat je bent. Met al jouw perfecte imperfecties.

Vonk uit het Kosmische Liefdesvuur

Ieder van ons heeft in zich die vonk, dat vlammetje van liefde, onvoorwaardelijke liefde voor onszelf en anderen. Bij sommigen van ons brandt dat vuurtje warm, bij anderen lijkt het maar een sparkeltje maar het is er tóch. Als we dat koesteren en er zorg voor dragen, er aandacht aan schenken en het voeden wordt het vanzelf groter en meer voelbaar en meer zichtbaar voor onszelf en anderen. Het is een vonkje dat ieder van ons heeft gekregen van het grote Kosmische Liefdesvuur dat altijd blijft branden. Als je je daarmee kunt verbinden, voedt het ook jouw vonkje. Dat is het levensgebied van Transcendentie. Jij bent een deel van het Grote Geheel en het Grote Geheel is een deel van jou.

Sterrenstof via je voorouders

We zijn allemaal gelijk aan elkaar, we zijn allemaal verbonden met elkaar, met alles dat leeft hier op aarde en in de Kosmos. We zijn allemaal gemaakt van sterrenstof. Het calcium in jouw botten en het ijzer in jouw bloed zijn materialen die uit de Kosmos, van andere sterren en planeten komen. Het is bij ons gekomen via de natuur, de zoogdieren en jouw voorouders, en nu is het in jou. In die zin ben jij in een lange lijn, via al jouw voorouders die ooit geleefd hebben, verbonden met de oerbron van het Leven. Die Levenskracht stroomt vanuit die Kosmische Oerbron rechtstreeks naar jou. Dinsdagavond hebben we daar een prachtige oefening mee gedaan.  

Beschermengelen

Je loopt hier niet alleen op deze aarde, anderen lopen met je mee ook al meen je misschien van niet. Anderen die zichtbaar en onzichtbaar zijn. Onze beschermengelen lopen ook met ons mee, om ons te begeleiden en steunen en ons adviezen te geven als we daar om vragen. Ook in onze dromen, als we overdag teveel met ons hoofd bezig zijn. We mogen onze beschermengelen altijd om hulp vragen, vraag en het zal u gegeven worden…

Andere engelen op aarde

En wie weet kom je op deze aarde ook wel eens een levende engel tegen. Iemand die om je geeft, je wil steunen en een eindje -of een heel lang stuk- met je mee wil lopen. Gewoon omdat jij jij bent en een mooi en lief mens bent, iemand om van te houden. Puur om wie jij bent, niet eens om wat je kan of wat je bezit. Zo iemand ziet de liefde in jou en wil die met jou delen. In vriendschap, in kameraadschap. In gelijkwaardigheid, respect, waardering. Dat is waar biodanza jou toe uitnodigt, om vooroordelen of nare herinneringen uit het verleden los te laten en de ander te zien voor wie die werkelijk is. Een open, mooi mens, kwetsbaar en krachtig tegelijk. Als je jezelf daarvoor durft te openen is dat wellicht een heel bijzondere ervaring. Om zo’n verbindingen te voelen, van jou naar anderen en van anderen naar jou en daar mee te dansen, daar nodigt biodanza jou voor uit.

Met wie of wat voel jij een sterke verbinding? Op welke manier leef jij dat?

Op dit moment is het zomerstop voor VitaBiodanza. Op 7 september gaan we weer verder met de zomercursus. Tot dan(s)! Meer informatie of alvast aanmelden? Kijk op https://vitabiodanza.nl/aanmelden/ voor meer informatie.