Blog les 15 sept: ‘Veel plezier hè!’

Blog les 15 sept: ‘Veel plezier hè!’

Regels en voorschriften

Gisteravond hebben we in het lesthema ‘Genieten van Vreugde’ gedanst met het levensgebied ‘Creativiteit’. Misschien is in onze jeugd onze creativiteit wat onderdrukt, door onze opvoeding, normen en waarden, of de regels op school. Biodanza wil jou als volwassene de mogelijkheid geven om jouw eigen creativiteit opnieuw te ontdekken. Om via allerlei oefeningen en spelletjes de mogelijkheden van jouw lichaam en jouw vermogen tot fantaseren opnieuw te ontdekken.

Plezier maken en blokkades losser maken

Jouw creativiteit opnieuw ontdekken en daarvan te kunnen genieten, vreugde aan te beleven, plezier in te hebben met jezelf en met elkaar. Net zoals kinderen zo speels en spontaan kunnen zijn, nodigden de oefeningen in de les ons gisteravond uit om plezier te hebben in het bewegen van ons lichaam, die blokkades vanuit onze opvoeding of cultuur een beetje losser te maken, de onderdrukkingen en verboden weg te nemen die we op alle niveaus op ons lijf hebben geschreven. Om van binnen inspiratie te krijgen (Yin-energie) en die vorm te geven (Yang-energie). Om eens iets heel anders uit te proberen zodat we met elkaar in vreugde konden genieten van wat er wilde ontstaan. De spelletjes bij biodanza zijn daar heel geschikt voor, we hebben heerlijk gelachen!

Speelsheid helpt negativiteit te verbranden en het licht te vinden

Want spelen, speelsheid helpt moeilijke situaties een positieve wending te geven. Speelsheid en vreugde helpen negativiteit te verbranden, hindernissen en obstakels weg te ruimen op de weg van je eigen groei.

Behoeften vervullen is genieten

Echt te genieten en vreugde te voelen bij dat wat ik aan het doen ben, lukt het beste als het een bepaalde behoefte van mij vervult. Want altijd als onze behoeften vervuld worden, heeft ons dat een goed gevoel omdat het ons voedt. Een moment van ontspanning, “hè hè wat fijn”. Of een energie boost, een kick, “yes het is gelukt!”. Als je weet wat jouw behoefte is kun je die op allerlei creatieve manieren invullen, dat is het leuke eraan, omdat je dan kunt ontdekken dat je op allerlei verschillende manieren kunt genieten.

Mijn behoefte aan ‘helpen en steunen van andere mensen’ werd gisteren op een prachtige manier vervuld: ik kreeg een baan aangeboden als online loopbaancoach! Mijn hart maakt(e) een vreugdesprongetje (Yes! Het is gelukt!). Ik kan het zelfs nog doen vanuit mijn eigen bedrijf, Sulis Training en Coaching. (Hè hè wat fijn). Hoe mooi kan het leven zijn. ‘Genieten in Vreugde’, het lesthema van gisteravond, past(e) helemaal bij mij….!

Vrijwilligerswerk

Als je graag samen bent met anderen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hobby die je met meer mensen kunt doen. Je kunt op een kookclub gaan, of samen gaan dansen, een cursus volgen, of vrijwilligerswerk gaan doen. Hoe creatiever je daarin bent, hoe meer vreugde je daar aan zal beleven en hoe meer je kunt genieten. Gedeelde vreugde is dubbele vreugde! Ik ben graag creatief met muziek. Het is voor mij al genieten om iedere week een biodanza les te maken. En als ik mijn cursisten dan zie dansen en ik hoor de les erna wat het hen heeft gebracht, is dat voor mij een bron van vreugde.

Jouw leven dansen

Niemand anders kan in jouw plaats jou zijn en jou leven. Het gaat om de kunst van jóuw leven te dansen, op jouw manier, goed of fout maakt daarbij niet uit. Daar nodig ik je iedere les opnieuw voor uit!

Waar kan jij van genieten en plezier aan beleven? Doe je dat graag in je eentje of juist met anderen?

De VitaBiodanza groep in Sittard is in de maand september nog open voor nieuwe deelnemers. Wil je ook eens meedoen? Meld je voor 3 proeflessen voor €35,- (normaal €51,-) aan via https://vitabiodanza.nl/aanmelden/ Je bent van harte welkom, tot dan(s)!

Wil je ook biodanza doen en woon je niet in (de omgeving van) Sittard? Kijk op de site van de VBN (Vereniging Biodanza Nederland voor een docent of groep bij jou in de buurt!