‘Zo vind je jouw innerlijke kracht’

Zo vind je jouw innerlijke kracht

Er is maar 1 ding dat nooit verandert en dat is dat alles verandert. En zeker in deze woelige tijden verandert er heel veel. Als ik kijk naar dat er begin februari nog niks aan de hand was…Vanuit mijn veilige comfortzone ben ik door de corona crisis dwars door mijn stretch-zone regelrecht in mijn stress-zone geschoten.

Stress-boog

Mijn stress-boog is nu al een tijdje behoorlijk gespannen. Het is dus belangrijk om goed voor mezelf te zorgen en in mijn kracht te blijven. Mijn innerlijke kracht heb ik nodig om juist nu overeind te blijven. En ja, hoe doe ik dat?

Verstarren, vluchten of vechten?

Ik zou kunnen verstarren, niet bewegen, niks doen, hopen dat het over gaat en ‘alles weer normaal wordt’. Of er niks mee te maken willen hebben, ervan vluchten. Of ik kan voortdurend nadenken over hoe ik de controle kan behouden, ‘de strijd met Corona aangaan’. Dat zijn allemaal overleefmechanismen voor de korte termijn. Maar door in mijn hoofd te gaan zitten, haal ik mezelf bij de kracht van de innerlijke wijsheid van mijn hárt weg. En bij de wijsheid van mijn lichaam, dat vaak zonder dat ik het weet, onbewust, heel goed aangeeft wat ik eigenlijk nodig heb. Zoals mijn schorre stem, die wekenlang aangaf dat het tijd werd dat ik mijn opgekropte gevoelens uitte.

Handelen, voelen en denken integreren

Door mijn handelen, voelen en denken te integreren en op 1 lijn te brengen, boorde ik mijn innerlijke krachtbron aan. De bron van mijn verlangen, dat via mijn intuïtie richting geeft aan mijn doelen op dit moment van mijn leven… Dat zijn mijn Yin-kwaliteiten. Toen ik die na een paar meditaties vanbinnen helder kreeg kon ik ze vervolgens met moed en daadkracht, dat zijn Yang-kwaliteiten, naar buiten brengen. En daarmee bijvoorbeeld ook mijn grenzen aangeven, in wat op dit moment voedend voor mij is en wat beschadigend is.

Hoe heerlijk is het dan als er een paar biodanza oefeningen zijn waarbij ik dit kan doen en voelen wat dat met me doet. Bijvoorbeeld een dans van vloeiendheid, om flexibeler te worden. Een dans van integratie van de 3 centra (buik-borst-hoofd). Of een Yang dans en daarna een Yin-dans. Weer terug naar binnen, naar mijn gevoel. Vooral ook de prachtige bijbehorende muziek raakt me…

Goed voor mijzelf zorgen

Zo zorg ik goed voor mezelf en kan ik in mijn kracht blijven, een gezonde innerlijke kracht die mij helpt door deze bijzondere tijd heen te komen. Gezond eten, genoeg rusten, voldoende bewegen, dingen doen die mij een goed gevoel geven…. zoals luisteren naar fijne muziek en… dansen!

En hoe versterk jij op dit moment jouw innerlijke kracht? Kun je  3 dingen voor jezelf noemen?

Fijne muziek, Yin- en Yang dansen, oefeningen van vloeiendheid: daar nodig ik je in de Thuisdanza lessen voor uit!

Heb je al biodanza ervaring? Als je wil kan ik je de Thuisdanza les van 21 april ‘Vind Jouw Innerlijke Kracht’ via Whatsapp toesturen. Neem daarvoor contact met me op: 06-20826410 of via

Op mijn Facebookpagina vind je nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met biodanza, vitaliteit, gezondheid en dansen te maken hebben.