9 okt: ‘Eenheid in Verbinding met de Ander’

‘Eenheid in Verbinding met de Ander’ is het lesthema van 9 oktober.

We zijn allemaal gelijk aan elkaar, allemaal gemaakt van sterrenstof. Rolando Toro, de grondlegger van Biodanza, noemde dat het Biocentrisch Principe. We zijn allen één, alle leven is heilig, niet alleen dat van jou, ook dat van een ander.

En die ander heb jij nodig, bijvoorbeeld als spiegel voor jouzelf. Via een ander kun je leren over jezelf, over wie jij bent. Zo word je je bewust van jezelf, ook dat jij anders bent. In contact met anderen kun je verstarde ideeën over jezelf of over andere mensen loslaten. Want vaak zijn we blind voor alles wat niet in ons gesloten stelsel van ideeën en overtuigingen past.

Biodanza richt zich met allerlei oefeningen erop dat je weer verbinding maakt met jouw 3 centra van doen/ervaren, voelen en denken. Wat daar wel voor nodig is, is dat je jouw maskers en verdedigingsmechanismen kunt laten zakken, losser kunt maken. Als je je durft over te geven aan het geheel, aan het Leven kan er iets transformeren. Zodat je weer verbinding kunt maken met jezelf en met anderen. Eenheid in verbinding met de ander. Laten we daar dinsdagavond een begin mee maken. Ik nodig jullie uit!

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.