9 apr: ‘Een nieuw begin: Lenteregen’

Met ‘Een nieuw begin: Lenteregen’ gaan we dansen op 9 april.

Water is 1 van de 4 elementen die in de natuur nodig zijn om alles weer te laten groeien en bloeien. Aarde, vuur (warmte en licht), lucht en water dus. Ze horen alle 4 bij elkaar en kunnen voor die vruchtbaarheid niet zonder elkaar.

Water ziet er kwetsbaar en zacht uit maar het kan ook vernietigen: het kan een stortvloed, overstroming, een tsunami zijn. Net als onze emoties als we die er zonder rem uit laten komen. Dan kunnen die een ander ook beschadigen, vernietigen zelfs.

Maar water wint uiteindelijk altijd: na duizenden jaren kan een stromende rivier zelfs rotsen uithollen. Zachte emoties kunnen uiteindelijk zelfs de harde emoties overwinnen. Kijk maar naar Mahatma Ghandi, of Martin Luther King, of Nelson Mandela. Zij overwonnen uiteindelijk het geweld met hun geweldloze optreden.

Laten we ons dinsdagavond vullen met regendruppels van liefde en vreugde, overstromen en dit weer de wereld in dansen. Je bent van harte uitgenodigd!

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.