8 jan: ‘Dans het nieuwe jaar in met jouw Eigenheid’

‘Dans het nieuwe jaar in met… jouw Eigenheid’

Deze hele maand januari gaan we dansen met het thema ‘Eigenheid’: wie jij bent. Tja, wie ben jij eigenlijk? Is dat hoe jij jezelf ziet? Of hoe anderen jou zien? Wat voor gevoel jij over jezelf hebt, hopelijk een goed gevoel? Of wat jij van jezelf vindt? Zoveel manieren om het begrip identiteit, ‘Eigenheid’ te verwoorden…

Net als bij een boom. Wat bepaalt de boom? De wortels, stam, takken, bladeren? Of is het alles bij elkaar? Is een boom zonder bladeren nog steeds een boom? Ik denk dat het vooral de stam en de takken zijn, dat wat zichtbaar is voor de buitenwereld. Echter, de identiteit van de hele boom is in de vruchten al aanwezig, onzichtbaar, vanbinnen. Het enige dat van buitenaf nodig is, is vruchtbare grond, water en zonlicht om het groeiproces te stimuleren.

Wij mensen hebben in ons DNA, in onze chromosomen, ook alle kwaliteiten zitten die ons kunnen laten groeien tot de mooie mens die wij in ons binnenste al zijn. Het enige wat nodig is, zijn factoren van buitenaf om dat groeiproces mogelijk te maken.

Alleen, dat lukt niet altijd zo makkelijk. Er zijn vaak allerlei factoren en omstandigheden die onze groei belemmeren, beschadigen of onderdrukken. Zo begin januari hebben we gelukkig een traditie om onszelf de kans te geven al die mooie verborgen eigenschappen nu toch écht naar buiten te laten komen. “Goede voornemens” noemen we dat. ‘Meer bewegen’, ‘minder stress hebben’, ‘beter voor mezelf zorgen‘, oprecht contact maken met anderen’: allemaal (verborgen) kwaliteiten die je bij VitaBiodanza naar buiten mag laten komen!

We gaan maandagavond dansen met onze eigen-heid…. ik nodig jullie uit!

 Tot maandag, tot dan(s)! Marie-José

06-208 26 410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, tips en nieuws.