7 sept: ‘Dans met de Natuur’

7 sept: ‘Dans met de Natuur

We gaan op 7 september door met de zomercursus ‘Vier de Zomer, Dans het Leven!’  met het thema: ‘Dans met de Natuur’.

‘Terug naar de natuur’, ‘Op natuurlijke basis’, ‘puur natuur’, we horen die kreten steeds meer omdat we de waarde en kracht inzien van moeder natuur, moeder Aarde. Ze heeft ons miljoenen jaren gevoed en een thuis gegeven.

Tijdens de ijstijden 70.000 jaar geleden, konden we overleven door vanuit onze instincten met elkaar samen te werken. Biodanza wil deze samenwerking opnieuw aan ons leren door onze instincten in ere te herstellen en de originele functies van het leven opnieuw te leren.

Instincten komen vanuit het vitaal onbewuste, en geven ons de voortdurende mogelijkheid om ons te verbinden met de organische bronnen van het leven. Ze geven je de mogelijkheid om uiteindelijk gelukkig te worden als je leeft naar je instincten en ze toelaat in je leven. Het is de pure levenskracht.

Instincten zijn in biodanza verbonden met rituelen, met rituele dansen. Die werken diep door in het onderbewuste, daar waar onze instincten zich bevinden. Want die zitten niet in ons hoofd, niet mentaal, we kunnen er niet over nadenken: we reageren in de basis vanuit impulsen. Instinctief, noemen we dat. ‘Dat is de natuur’, zeggen we dan. Ik nodig je uit om daar dinsdagavond mee te dansen!