7 mei: ‘Verbinding met Zelfvertrouwen’

Lesthema 7 mei: ‘Verbinding met Zelfvertrouwen’.

De komende maand mei én juni gaan we dansen met het thema ‘Verbinding’. Verbinding met kwaliteiten in jezelf, verbinding met anderen en met de wereld om je heen.

Verbinding kun je op allerlei manieren aangaan, en bij biodanza is het belangrijk dat dat gebeurt met respect, aandacht, warmte, vriendelijkheid, openheid en afstemming met jezelf en met de anderen. Al die aspecten vind je terug in de 5 levensgebieden, levenslijnen van Biodanza. Ieder gebied nodigt ons vanaf dat wij geboren zijn uit om onze kwaliteiten die we allemaal in ons hebben, wakker te maken en te versterken.

De lijn van Affectiviteit biedt ons de mogelijkheid verbinding te maken met onze gevoelens en van daaruit op een natuurlijke manier contact te hebben met anderen. Met die lijn gaan we de komende weken dansen, tot aan de zomervakantie.

Affectiviteit geeft je de kans om te leren vertrouwen op je gevoelens en intuïtie. Hoe sterker je daar mee verbonden bent, hoe meer emotionele vrijheid jou dat kan geven. Je bent dan niet meer afhankelijk van wat anderen zeggen of wat ze van jou vinden, je bent vrij om je eigen koers in het leven te varen. Vanuit die zachtheid en gevoeligheid voor jezelf mag jouw zelfvertrouwen groeien en kun je jouw angsten en kritische ideeën over jezelf kleiner maken.

Biodanza nodigt je uit om verbinding te maken met jezelf en van daaruit met de anderen. Want we hebben elkaar nodig daarin. Alleen ga je sneller, samen kom je verder! Laten we daarom maandagavond samen gaan dansen!

 

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben. Als je me wil liken en de berichten delen, graag! Dankjewel!