6 nov: ‘Eenheid in Verbinding met jouw innerlijke Yang’

We dansen op 6 november met  ‘Eenheid in Verbinding met jouw innerlijke Yang’.

Yang is de energie naar buiten: beweging, actie, mannelijke kracht, creatie van de dromen van Yin. En Yang is ook innerlijke kracht: waar sta ik voor? Wat vind ik belangrijk, welke keuzes maak ik? Het gaat om zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, identiteit. ‘Dit ben ik’. Om innerlijke helderheid, je doel bepalen.

Ook hier gaat het weer om integratie: dat het zowel bij vrouwen als bij mannen mooi is als hun handelen, voelen en denken op elkaar is afgestemd. Dan kun je in een ontmoeting je eigen grenzen voelen en aangeven, en als de ander goed kan invoelen, worden die ook gerespecteerd.

Daarin is het fijn als er geen blokkades zijn, zodat de energie in die ontmoeting vrij kan stromen, niet alleen in jezelf, ook naar elkaar. Yang naar buiten, naar een ander, Yin in wat het met je doet, beide in balans. Integratie: doen, voelen, denken en keuzes maken. Klopt het wat ik doe, voor mezelf en naar de ander toe. Pas dan kan er verbinding en eenheid ontstaan.

Hindernissen, pantsers, innerlijke spanningen belemmeren dat, en dan hebben we Yang-kracht nodig om die te verzachten. Zo kan de geblokkeerde energie vrijkomen en kan die vitaliserende kracht vernieuwen, veranderen, ons laten groeien. Het kan ons hele wezen met nieuw licht vervullen en oude belemmerende emoties transformeren. Waardoor je de affectieve verbinding met anderen weer kan aangaan. Ik nodig je uit om dinsdagavond jouw Yang-kracht te ont-dekken!

Marie-José

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.