6 nov: ‘Dansen met de Kwaliteit van Soepelheid’

 ‘De kwaliteit van Soepelheid’ is waar we maandag 6 november mee gaan dansen.

Het is de tweede les van 3 waarin we dansen met onze kwaliteiten.

Soepelheid is een mooie kwaliteit. Dan denk ik aan water. Water stroomt in bochten overal omheen, botst nergens tegen aan. Water zoekt altijd nieuwe wegen om vooruit te komen. Zelf daar waar het nog nooit eerder heeft gestroomd. Dat is de kracht van soepelheid.

Alternatieven, kansen te zien als het ergens botst of als je ergens in vast dreigt te lopen. Vloeiend omgaan met wat zich aandient. Niet botsen maar buigen. Mee bewegen. Net als een slang, soepeltjes. Nieuwe richtingen in te slaan. Een pionier te zijn soms. Dat vergt moed. Moed om het tóch te doen. Soms tegen de mening van anderen in.

Dat vraagt ook creativiteit van je. Om op een andere manier naar situaties te kijken, vanuit een ander perspectief. Naar conflicten bijvoorbeeld. Om ze te aanvaarden en een oplossing te vinden. Die creativiteit is overigens niet iedereen gegeven. Het ligt er aan of je een DIP-per bent of een DIM-mer.

Het is belangrijk om daarbij in verbinding met jezelf te blijven. Pas van daaruit kun je je verbinden met een ander. Bewegen in soepelheid, in harmonie met een ander. Om je eerst goed af te stemmen op jezelf en je dan af te stemmen op een ander.

Te dansen met soepelheid, in verbinding met jezelf. Ik nodig jullie uit!

Tot maandag, tot dan(s)! Marie-José

06-208 26 410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, tips en nieuws.