6 juli: ‘Vier de Zomer, Dans jouw Leven!’

6 juli: ‘Vier de Zomer, Dans jouw Leven!’

We beginnen met de zomercursus ‘Vier de Zomer, Dans het Leven!’ op 6 juli met het thema: ‘Vier de Zomer, Dans jouw Leven’.

Het vieren van de zomer is voor mij niet alleen dat het volgens de kalender zomer is. Het is ook het gevoel van zomer, na zo lang ‘opgesloten’ te hebben gezeten, met allerlei beperkingen, alsof het heel lang winter was.

Nu mogen we weer de zon en de warmte in. Ons weer verbinden met elkaar en genieten van wat we zo lang gemist hebben. En ‘dans jouw leven’ komt van de term biodanza, dat je vrij zou kunnen vertalen met de dans van het leven.

Ja het mag weer, veel mensen hebben nu de behoefte om er onstuimig van te gaan genieten, en toch is er wellicht ook bij jou, net als bij mij, die natuurlijke neiging om nog te aarzelen omdat het weer even wennen is. En als dat voor jou geldt is dat prima. Om het op de natuurlijke manier te doen, waar we bij biodanza ook mee dansen: eerst eens doen, ervaren hoe het is. Voelen hoe het is voor jou: voelt het goed, laat het jou groeien, is het veilig? Of voelt het nog niet goed? En op basis daarvan met ons hoofd keuzes te maken: ga ik hier mee door of doe ik het de volgende keer anders? Integratie van de gebieden van buik, hart en hoofd, een thema waar we vaak mee dansen en oefenen.

Daarom heb ik deze 3 lessen rustig opgebouwd. Deze eerste les dansen we nog even met onszelf, om weer contact te maken met ons lichaam en onze gevoelens. En (weer) kennis te maken met biodanza, met bewegen en dansen op muziek.

Je mag jezelf en anderen weer zien, weer samen genieten van de zomer. Dinsdagavond gaan we daar mee dansen, met jouw kracht hervinden, genieten van jouw dans met en in het leven. ‘The Summer of Life’, Ik nodig je daar voor uit!

Marie-José Meijs

06-20826410

Alle lesthema’s, nieuwe berichten, filmpjes, muziek, nieuws en tips die met het thema te maken hebben kun je ook vinden op mijn > Facebookpagina > en op > mijn website >. Neem gerust eens een kijkje!

* NB: In verband met de Corona richtlijnen van het RIVM en het Biodanza Protocol is de procedure: Aanmelding vooraf verplicht, uiterlijk tot maandag 12u. Reservering van je plek is alleen mogelijk na het met “nee” kunnen beantwoorden van de gezondheidsvragen uit het VitaBiodanza protocol.