5 maart: ‘Dans jouw Vitaliteit’

Op 5 maart gaan we dansen met het maandthema ‘Vitaliteit’: ‘Ontdek jouw Vitaliteit’.

Het zijn 4 lesavonden, en het eerste lesthema op 5 maart is altijd een soort ontdekkingsreis in wat het thema ‘Dans jouw Vitaliteit’ voor jou betekent.

Vitaliteit is een natuurlijke staat van zijn, een staat van gezondheid zowel op lichamelijk, emotioneel, mentaal als sociaal gebied. Vitaliteit is dat we ons goed voelen bij dat wat we doen, bij wie we zijn.

Er kunnen ook momenten zijn dat we ons niet zo vitaal voelen, gestrest zijn.  Als het positieve stress is, die we nodig hebben om optimaal te presteren, is dat goed. Maar als er langdurig dagelijkse irritaties,  spanningen of heftige gebeurtenissen zijn, ervaren we chronische stress. We gunnen onszelf vaak de rust niet meer die we nodig hebben om fysiek en mentaal te herstellen van die stress. We duwen voortdurend het gaspedaal in en trappen niet meer op de rem. En dat tast onze vitaliteit aan.

Wat VitaBiodanza voor doel heeft, is om jouw gezonde vitaliteit te herstellen. Om jou te leren jouw lichaam datgene te geven wat het op dat moment nodig heeft: inspanning of ontspanning. Beweging of rust. En dat je in staat bent om daar de balans in te vinden, iedere keer opnieuw. Zodat jij met die positieve ervaringen jouw cellen kunt helpen om te herstellen van de stress die er toch wel is in je leven. Met als doel gezond te zijn en te blijven. En om te kunnen vóelen wat dat met je doet.

We gaan deze maand naar de lente toe. Die is meteorologisch gezien afgelopen donderdag 1 maart begonnen. Na een periode van inkeer komt het leven weer naar buiten toe, in al haar vitaliteit. De natuur is heel creatief in het zichzelf tot leven brengen op alle mogelijke manieren. Daarom heb ik deze maand voor dit thema Vitaliteit gekozen.

Ik nodig jullie uit om jezelf maandagavond vitaal te dansen!

Marie-José Meijs

06-20826410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.