5 febr: ‘Ontdek je Grenzen’

Iedere eerste maandag van de maand starten we met een nieuw dansthema. Deze maand is dat ‘Ontdek je Grenzen’.

Grenzen, een thema dat op dit moment heel actueel is. De hoge werkdruk in de Zorg waar stress en burnout inmiddels beroepsziekte nummer 1 zijn. Mantelzorgers van naasten met dementie, waarvan op dit moment meer dan de helft zwaar overbelast is. De #MeToo discussie wereldwijd, waarin mensen aangeven dat zij te maken hebben gekregen met grensoverschrijdend gedrag.

“Je moet je grenzen duidelijk aangeven” hoor je voortdurend. Echter, daar zit nog iets vóór: je grenzen vóelen. Want pas als je op tijd kunt voelen wat voor jou voedend of beschadigend is, kun je daarin je grenzen aangeven. Maar door de stress waar heel veel mensen op dit moment in zitten raakt het vermogen om signalen van je lichaam op te pikken beschadigd. We voelen wel van alles maar we negeren dat en gaan vanuit ons hoofd, ons denken maar dóór. We nemen te weinig rust omdat we niet meer voelen dat we die nodig hebben, waardoor we ons lichaam onvoldoende kans geven om te herstellen en weer vitaal te worden.

Het is dus van belang dat je goed in je vel zit en in balans bent. In je kracht komen,  gaan staan voor jezelf  en voor wat je waard bent.

Daar gaan de dansoefeningen bij VitaBiodanza over: om jouw vitaliteit te onderzoeken, jouw grenzen te ontdekken, ze te openen en daarin nieuwe kwaliteiten te ontwikkelen. Net als een rups die groeit, vervelt en uiteindelijk door de grens van haar cocon breekt zodat zij kan transformeren tot een prachtige vlinder.

Ik nodig je deze 3 maandagen uit om te ontdekken hoe je jouw balans kunt terugvinden, wat voor jou voedend is en  wanneer je kunt voelen en aangeven waar jouw grenzen liggen.

Je bent van harte welkom, tot maandagavond, tot dan(s)!

Marie-José Meijs

06-20826410

P.s. 1. Instroom in onze groep is mogelijk op iedere eerste maandag van de maand.

P.s. 2. Op maandagavond 12 februari vervalt de les vanwege Carnaval.

P.s. 3. Alle vorige lesthema’s kun je vinden op mijn website:  http://vitabiodanza.nl/category/themas-   lessen/