4 sept: ‘Dans met de Kracht van Compassie’

In het maandthema: ‘Kracht’ is het thema van 4 september: ‘Dans met de Kracht van Compassie’.

Wat betekent Kracht voor jou? Zacht zijn vanuit kracht is voor mij een kenmerk van compassie.

We zijn geneigd om veel compassie met anderen te hebben. Hoe zou het zijn als we onszelf wat meer feedback met mildheid zouden geven in plaats van die innerlijke criticus zo vaak aan het woord te laten?

Als feedback niet met compassie wordt gegeven en als kritiek wordt ervaren bouwen we heel snel verdedigingsmechanismen op. Biodanza nodigt je uit om die maskers zoetjes aan op te geven. Daarachter zit misschien iets wat je hebt weggestopt, oude pijn of emoties die dan natuurlijk weer in het licht komen.

Neem je de uitnodiging van het Leven aan om je er van te bevrijden en je te openen voor jezelf? Met mildheid te kijken naar jezelf: wat zijn jouw mooie kanten en wat vraagt aandacht om in het licht te mogen komen?

Ik nodig je dinsdagavond uit om vanuit de wijsheid in je hart meer met een afstandje naar jezelf te kijken, in mildheid, en open en ontvankelijk te zijn naar jezelf en anderen. En in die compassie  ook jouw Kracht te voelen. Erop te vertrouwen dat jij goed genoeg bent voor jezelf, voor een ander, voor de wereld.

Marie-José Meijs  06-20826410

 

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.