30 apr: ‘Balans met de Wereld’

30 april: ‘Via Dans in Balans met de Wereld’.

We hebben het de afgelopen lessen in het maandthema Balans gehad over balans met jezelf, en vandaaruit met de ander.

Aanstaande maandagavond gaan we dansen met de 3e Levensvraag van Biodanza: ‘Wat wil ik doen?’: jij in balans met de wereld en zelfs met de kosmos.

Want jij bent zelf een deel van het grote geheel met jouw unieke mens-zijn, jij past daar perfect in. Dat is het mooie hiervan: jij mag helemaal jezelf zijn want je hoort erbij, als mens tussen alle mensen, als levend wezen tussen alle levende wezens in het hele universum.

Dat geeft jou alle ruimte om jezelf te zijn, om te durven gaan staan voor wie jij bent terwijl jij weet, voelt, ervaart dat jij altijd een onderdeel zult zijn van het grote geheel. En dat zou een antwoord kunnen zijn op die Levensvraag: ‘Wat wil ik doen?’. Nou, misschien jezelf zijn? Je open te stellen voor de wereld zonder jezelf op te offeren in wie jij bent? Je droom waarmaken?

Om jezelf te ver-vol-maken heb je de integratie van jouw kwaliteiten nodig in balans tussen:
* aarde-eigenschappen die nodig zijn voor stabiliteit en te gaan staan voor jezelf;
* lucht-kwaliteiten om het luchtig te houden in je leven en je vrijheid te leven;
* vuur-eigenschappen die helpen om enthousiast te worden, ervoor te gáán, levensvreugde en passie te voelen;
* water-vaardigheden die je de kans geven om soepel mee te bewegen met wat er op je pad komt.

Als je al die kwaliteiten in jezelf kunt verenigen in plaats van het conflict ermee aan te gaan, creëer je mogelijkheden voor een nieuw begin en kun je de weg vrijmaken voor iets anders. Een nieuwe weg in deze wereld, op weg naar jouw mooie zelf. In balans, in de dans maandagavond. Ik nodig je daarvoor uit!

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/ met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben. Als je me wil liken en de berichten delen, graag! Dankjewel!