28 mei: ‘Verbinding met Vrijheid’

28 mei: Dansen met ‘Verbinding en Vrijheid’.

Verbinding en Vrijheid. Misschien lijkt dat zo  op het eerste gezicht een tegenstelling. Verbinding is aan elkaar en vrijheid is los. Toch horen ze bij elkaar. Je kan pas vrij zijn    als je een keuze hebt, als je een basis hebt    om naar terug te keren, anders zweef je het oneindige in. En je kan je pas verbinden als je  weet dat het weer los mag, anders wordt het een verstrikking, een verstikking.

Soms wordt jouw vrijheid beperkt omdat er regels of protocollen of wetten zijn, of dat anderen jou grenzen opleggen. En soms leg je jezelf die grenzen op. Dan zijn het oude patronen waarin je verstrikt bent, waaraan je jezelf vastgebonden hebt. Dat is wat anders dan verbonden zijn.

Het is de uitnodiging van het Leven aan jou om jezelf daarvan te bevrijden en daarmee de weg vrij te maken voor iets nieuws. Dat is soms een pijnlijk proces, een worsteling. Net als de vlinder die zich uit haar cocon moet worstelen voor zij de vrijheid tegemoet kan vliegen, in een keuze om het luchtruim te kiezen of op een bloem te landen. Voor jouzelf om in vrijheid naar buiten te gaan en iedere keer ook weer terug te keren naar de verbinding met jezelf.

Vrijheid is de ruimte hebben om expressie te geven aan wie jij bent, aan jouw identiteit, om te delen wat je bezig houdt en wat je voelt, om helemaal jezelf te zijn. Om te transformeren van rups naar vlinder, uit jouw cocon te komen en het luchtruim te kiezen. De vrijheid tegemoet, samen met andere vlinders! Ik nodig jullie uit om daar maandagavond mee te dansen.

 

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/ met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben. Als je me wil liken en de berichten delen, graag! Dankjewel!