28 augustus: ‘Ont-moet-ing met de Ander’

De tweede les op 28 augustus in het thema: ‘Ont-moet-ing met de Ander’

Durf jij een ander te ontmoeten en te ont-dekken: de buitenkant er als het ware af te halen en te kijken wat er aan de binnenkant is? Wat is dit voor mooie mens? Wat zie, voel, ervaar ik in wat die ander mij laat zien, misschien wel over mijzelf? Durf ik in de spiegel te kijken die ieder andere mens mij voorhoudt waardoor ik ook iets mag leren over mijzelf?

Want een ander leert je altijd iets over jouzelf, of je daar nu voor open staat of niet.  Het kunnen kleine lesjes zijn maar ook heel grote levenslessen. En vaak roepen met name die grote levenslessen allerlei gevoelens op. Als je die bij jezelf kunt accepteren ben je ook meer in staat om compassie naar een ander te voelen, zachtheid, respect en gelijkwaardigheid. Die ander heeft net zo goed zijn of haar schaduwstukken die in het licht mogen komen, net als bij jou.

Jouw licht en kracht kunnen dan anderen versterken als het vanuit liefde en compassie gegeven wordt. Zo kunnen we in liefdevolle overgave aan het Leven groeien aan elkaar en elkaar daarin ont-moeten.

Als een druppel naar de zee stroomt en de zee ontmoet, stroomt de zee op dat moment ook  in de druppel….

Ik nodig jullie uit om jezelf en elkaar dinsdagavond te ont-moeten!

Marie-José Meijs

06-20826410

 

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.