28 apr: Thuisdanza: ‘Zijn Bij Wat Er Is’

Prognoses, scenario’s, consequenties: allemaal programma’s die ons brein altijd bedenkt om duidelijkheid, structuur en daarmee zekerheid en rust te krijgen. Tja, en nu is er het Corona virus. Alle controle weg, volop ruimte voor chaos, onzekerheid, piekeren en niet-weten.

Maar de wijsheid van ons hart weet het misschien wél en vertelt ons heel zachtjes welke andere mogelijkheden en andere keuzes er zijn die meer passen bij het zielepad dat we als mens te gaan hebben. In affectieve afstemming met onszelf, de mensen om ons heen en de natuur.

Dit vraagt vertragen, te zijn bij wat er wél is, kijken en luisteren naar wat er nú is. Misschien wel dankzij het virus, dat ons uitnodigt terug naar binnen te keren, naar het goede, naar blijdschap, vreugde, dankbaarheid. Midden tussen alle emoties, angst, pijn en verdriet in.

En misschien te ontdekken hoe heerlijk het is om te zingen, te dansen en te voelen hoe vrolijk en gelukkig je daar van kunt worden, net als vroeger toen je nog een onbezorgd kind was.

Daar nodig ik je dinsdagavond voor uit!

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.

* NB: Deze les is bedoeld om met de vaste groepsleden te bewegen en te dansen op muziek, ieder in ons eigen huis. Op hetzelfde tijdstip, zodat we ons toch verbonden blijven  voelen met elkaar. Het is nadrukkelijk niet bedoeld als een biodanza les, omdat we niet fysiek met elkaar dansen en juist de ervaringen van ontmoetingen bij biodanza zo belangrijk zijn.  Anderen mét biodanza ervaring zijn van harte uitgenodigd om mee te doen!