27 nov: ‘Ontdek jouw Grenzen’

Ik nodig je  maandagavond 27 november uit om te komen dansen met het thema ‘Ontdek jouw Grenzen’.

Als het bij ons om grenzen gaat is dat iets in de buitenwereld en iets bij ons vanbinnen. Van de ander en van onszelf. Of een situatie die we meemaken, en hoe we ons daarover voelen.  Pas als je jouw grens voelt, kun je die aangeven.

Grenzen aan geven, dat komt vóór grenzen aangeven. Want als je die grens niet hebt, geef je jezelf weg. Jouw energie doorgeven is wat anders dan jouw energie weggeven.

Dus de vraag is eigenlijk: wat durf, mag, kun jij geven aan jezelf? Wat laat je toe wat voedend is voor jouw behoeften en wat houd je buiten de deur aan wat jou tekort doet of beschadigt?

Als je die vragen kunt beantwoorden is het ook makkelijker om grenzen aan te geven naar die buitenwereld toe. Het gaat niet alleen om het weten, vooral ook om het handelen daarin. Als we altijd “ja” zeggen tegen een ander zeggen we eigenlijk “nee” tegen onszelf. Grenzen zijn van levensbelang omdat ze anderen laten zien wie jij bent en waar jij staat. Pas als je vanuit jouw eigenwaarde en eigenliefde “nee” kunt zeggen tegen een ander, kun je “ja” zeggen tegen jezelf en jouw persoonlijke ruimte zo groot mogelijk innemen. Dan zeggen we “ja” tegen het leven!

Ik nodig je uit om jouw grenzen te verkennen!

Tot maandag, tot dan(s)! Marie-José

06-208 26 410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, tips en nieuws.