27 nov: ‘Eenheid in Verbinding: Yin en Yang uitdrukken’

Dinsdagavond gaan we in de laatste les van deze serie van Eenheid in Verbinding, integratie van handelen, voelen en denken, onze mooie Yin en Yang kwaliteiten naar buiten brengen. Naar een ander, naar de wereld om ons heen.

Ons handelen wordt aangestuurd door ons onderbewustzijn, en dat is voortdurend bezig om faalervaringen te vermijden, zeker als ze gekoppeld zijn aan pijnlijke gevoelens uit onze kindertijd. Hoe pijnlijker het was, hoe krachtiger  onze pantsers, onze overleefmechanismen zijn, die ons echter ook gevangen houden in onze comfortzone. We kunnen daardoor niet groeien, geen andere, gezonde ervaringen opdoen. Want daarvoor is het nodig dat je uit je comfortzone komt, je stretch-zone in, en dat je andere keuzes maakt.

Biodanza nodigt jou uit het gewoon eens anders te doen (Yang), te ervaren wat er gebeurt en wat het met je doet, hoe je je daarbij voelt (Yin) en er dan pas over na te denken. En dat is precies het doel van Biodanza: jou positieve ervaringen geven, een goed gevoel, waardoor jouw gezonde deel wordt versterkt. Misschien verandert zo’n ervaring jouw negatieve overtuiging over jouzelf wel, en komt er een positieve overtuiging voor in de plaats.

Voel je in de les vrij om je op jouw eigen manier te bevrijden van oude ideeën, modellen van hoe het zou moeten, van jouw eigen beperkingen en verstrikkingen, jouw schaduwkanten. Creatief te zijn in hoe jij daar in jouw integratie van doen, voelen en denken uitdrukking en vorm aan geeft. Ik nodig je dinsdagavond uit om jezelf toe te staan nieuwe ervaringen, gevoelens en nieuwe ideeën op te doen.

Van harte welkom! Marie-José

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.