26 maart: ‘Leef jouw Vitaliteit’

De laatste les op 26 maart binnen het maandthema Vitaliteit: ‘Leef jouw Vitaliteit’.

Deze laatste les gaat altijd over integreren en balans vinden. Integratie, op 1 lijn brengen van wat je doet en ervaart, wat je daarbij voelt en uiteindelijk hoe je er over denkt, welke keuzes dat je vervolgens maakt. En balans, bijvoorbeeld tussen wat je van binnen voelt en hoe je dat vervolgens naar buiten brengt.

In hoeverre voel jij je vitaal en wat straal je uit naar de buitenwereld? Wat heb je daarin nodig en hoe gedraag jij je daarnaar? Ben jij qua vitaliteit in balans op lichamelijk, mentaal, emotioneel en sociaal gebied?

Werkelijke vitaliteit zit tot op celniveau: dat je je kunt verbinden met de bron van het leven, met jouw levensvreugde. Er zijn in je leven dan voldoende energiegevers om je wensen en behoeften te vervullen en dat geeft een goed gevoel.

Als we daar naar kunnen luisteren en ons daar op afstemmen geven we ons lichaam de kans om op tijd te herstellen van inspanning en weer in balans te komen. Het zelfhelend vermogen van ons lichaam is groot, mits het daar ook de kans voor krijgt. We hebben voldoende veerkracht op celniveau om te herstellen van wat ons beschadigt en toe te laten wat ons voedt. En de grens daartussen te voelen en aan te geven. Waar ga je voor? Voor stress of voor succes?

Ik nodig je uit om vanavond jouw vitaliteit te leven in het dansen!

Marie-José Meijs

06-20826410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.