26 febr: ‘Geef je Grenzen aan’

In het maandthema ‘Ontdek je Grenzen’ dansen we op 26 februari met ‘Geef je Grenzen aan’.

Om je grenzen naar buiten toe duidelijk aan te geven is het belangrijk dat je ze zelf ook vóelt. Het gaat niet zozeer om wat je zégt maar om wat je uitstraalt in je non-verbale communicatie. Die laat namelijk voor 90% in je lichaamstaal en je stem zien hoe jij je voelt bij wat je voor 10% zegt.

Het gaat er om dat jouw behoeften, gevoelens en gedachten over jouw grenzen met elkaar overeenkomen. Misschien heb je daar wel bepaalde overtuigingen over, bijvoorbeeld dat je eerst voor een ander moet zorgen en dan voor jezelf, of dat je een goede sfeer wil houden, of dat die ander belangrijker is dan jij. Dan verandert er uiteindelijk niks, blijft de rups in zijn cocon zitten en wordt nooit een vlinder.

Geef jezelf eens toestemming om uit je comfort-zone te stappen en nieuwe ervaringen op te doen bijvoorbeeld in het op een andere manier aangeven van jouw grenzen. Om de balans te vinden tussen hoe het vanbinnen voor jou voelt en wat je naar de buitenwereld laat zien. Zo kun je je gevoelens openlijk en authentiek laten zien als je jouw grenzen stelt. Het is belangrijk om geen compromissen te sluiten op emotioneel gebied. Jouw gevoelens zijn van jou, die verdienen respect.

Dus als jij misschien een beetje klaar bent met rupsig te doen, en wellicht graag die prachtige vlinder wil worden die je in oorsprong al bent -want in iedere rups zit een vlinder verborgen- dan nodig ik je in deze les uit om uit je cocon te komen en je grenzen eens als vlinder te ontdekken!

Marie-José Meijs

06-20826410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, tips en nieuws.