25 september: ‘Herfst…. Dansen met Verandering’

De herfst is begonnen. Daarom dansen we maandag 25 september met het thema ‘Herfst… Dansen met Verandering’.

Het wordt al eerder donker, de verandering in de natuur zet zich langzaam weer in. Je ziet er nog niet veel van, maar die transformatie is niet tegen te houden. De natuur gebruikt deze afwisseling van seizoenen, deze periode van inkeer om zich er later weer mee te kunnen voeden.

Deze cyclus van verandering duurt onophoudelijk voort. Ook in onszelf. We hebben 2 keuzes: of we vechten ertegen, of we gaan er in mee. Want het enige dat niet verandert is dat alles verandert.

Het is maar hoe je naar verandering kijkt. Ben je er bang voor? Probeer je het weg te stoppen, te negeren, buiten te sluiten? Want wat is verandering eigenlijk? Het schudt ons wakker. Het biedt nieuwe kansen om kwaliteiten te ont-dekken. Wendingen geven nieuwe vrijheden.

Durf je het oude vertrouwde los te laten? Ben je bereid die transformatie aan te gaan? Dat kan op vier gebieden: lichamelijk, mentaal, emotioneel en in je gedrag. Soms verandert er iets op één gebied, soms wel op alle vier. Zodat nieuwe, verborgen kwaliteiten naar boven kunnen komen, tot groei en bloei kunnen komen in een nieuwe lente.

Durf je te dansen met verandering, je te laten meestromen? Jouw keuze of je daar tegen vecht, of meebeweegt. Dansen met verandering: doe eens iets anders dan anders en kom met ons meedoen!

Tot maandag, tot dan(s)! Marie-José
06-208 26 410

Dit lesthema kun je terugvinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/