25 juni: ‘Zomer-Feest van Overvloed’

‘Zomer-Feest van Overvloed’ is het thema van de laatste les van dit seizoen op 25 juni.

Overvloed is voor mij dat er voldoende voeding is voor jouw behoeften en verlangens. Niet alleen in materiële zin, zoals voedsel, kleding, een groot huis of twee auto’s. Je bent dan misschien wel uiterlijk rijk maar de vraag is of je ook innerlijke rijkdom hebt, met een overvloed aan geluk en liefde.

Heb jij vanuit jouw innerlijke rijkdom als mens iets bijzonders te delen? Welk kostbaar geschenk heb jij te geven aan de wereld? Durf jij je te openen om bijvoorbeeld jouw waardevolle gevoelens met een ander te delen?

Het leven schenkt ons alles in overvloed van wat we nodig hebben om gelukkig te zijn. Voldoende eten, een dak boven ons hoofd, liefhebbende mensen om ons heen. Laten we kijken naar wat er wél allemaal is in ons leven aan overvloed, al zijn het kleine dingen misschien, in plaats van te kijken naar alles wat we tekort hebben en ons daar ellendig over te voelen.

Als we in dankbaarheid en respect de overvloed aan waardevolle geschenken van het Leven kunnen koesteren, kunnen we die overvloed ook delen met elkaar. Niet alleen in materieel opzicht: met name het delen van onze gevoelens, ons hart, onze Liefde, onze vreugde, ons licht. En dan kan het Leven een feest worden, niet alleen voor onszelf maar voor iedereen om ons heen. Laten we maandagavond het feest van leven in overvloed gaan dansen!

Marie-José Meijs
06-20826410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/ met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben. Als je me wil liken en de berichten delen, graag! Dankjewel!