24 oefeningen om te ontspannen

Als we teveel gestrest zijn, schiet ons oerbrein in een vecht- of vluchtstand. Dat is goed als er gevaar dreigt, maar niet goed als het chronisch wordt. De adrenaline en cortisol putten ons dan uit.

Het is beter om op tijd te ontspannen, zodat ons lichaam zich weer kan herstellen van de stress.

In onderstaand artikel staan oefeningen om in kaart te brengen wat bij jou stress veroorzaakt. Ook zijn er ademoefeningen, bodyscan-oefeningen, een oefening om je grenzen beter te stellen en assertiever te worden. Meer bewegen (Biodanza!), prioriteiten leren stellen, naar kalmerende muziek luisteren (Biodanza!), tijd-win-oefeningen kortom er zit vast iets bij waar jij wat aan hebt.

Een groot aantal van deze oefeningen kun je terugvinden in de lessen van VitaBiodanza. Iedere oefening heeft weer een ander effect op je, bijvoorbeeld om assertiever te worden, te ontspannen, je grenzen aan te leren geven. Kom je eens meedoen? Meld je aan via https://vitabiodanza.nl/aanmelden/ of 06-20826410 voor 3 proeflessen voor €35,- . Je bent van harte welkom!

Wil je ook biodanza doen en woon je niet in (de omgeving van) Sittard? Kijk op de site van de > VBN (Vereniging Biodanza Nederland) > voor een docent of groep bij jou in de buurt!