23 oktober: ‘(On-)Bewust Vitaal’

‘(On-)Bewust Vitaal’ gaat het lesthema zijn van maandag 23 oktober.  

Bewust vitaal of onbewust vitaal? We zijn niet met ons denken bewust van onze vitaliteit, wel met ons lichaam: we zeggen “ik vóel me vitaal” in plaats van “ik dénk dat ik vitaal ben”. Die vitaliteit zit op celniveau. Daar organiseert het leven zichzelf, met als doel het eigen leven te beschermen.

Dat gebeurt al zo lang als wij als mensen bestaan. Die pulsatie, dat ritme van de natuur hebben wij ook in onszelf. Als we luisteren naar die oeroude ritmes in ons, geven we ons lichaam de kans op celniveau om te herstellen. Bijvoorbeeld te gaan rusten of slapen als we moe zijn. Of te eten als we honger hebben. Onze cellen weten precies wat we nodig hebben. De wijsheid van onze cellen, ons vitaal onbewuste.

Positieve ervaringen die je cellen helpen te herstellen geven een gevoel van welbevinden, welbehagen. Dat komt van binnenuit je lijf. Dát is vitaliteit. Plezier in te leven! Het versterkt je veerkracht, zodat je op jouw kracht kunt vertrouwen als dat nodig is.

Een aantal dingen geven toegang tot ons vitaal onbewuste. Dat zijn bijvoorbeeld goed eten, verbinding met de natuur, fijne ontmoetingen, plezier, humor, spelletjes, muziek, strelingen, zachte massages, zwemmen in de zee…

Muziek, plezier, fijne ontmoetingen: je vindt het in de biodanza lessen. Zo kom je weer in contact met jezelf en daardoor met jouw verlangen om te leven. Helemaal tot in je cellen.

Ik nodig je uit om jouw vitaliteit te komen dansen!

Tot maandag, tot dan(s)! Marie-José

06-208 26 410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, tips en nieuws.