23 okt: ‘Eenheid in Verbinding met jouw Yin’

‘Eenheid in Verbinding met jouw Yin’, daar gaan we op 23 oktober mee dansen.

Eenheid in verbinding met jezelf, en dan met name in jouw ervaring, gekoppeld aan jouw gevoel en aan hoe jij er over denkt. Dat die op 1 lijn mogen komen, zodat jij mag handelen en het voor jou klopt wat je doet en daardoor innerlijk in balans kunt zijn en blijven.

Om die verbinding en integratie mogelijk te maken, is het fijn als de energie vrijelijk mag doorstromen. En dat lukt niet zo goed als er op bepaalde plaatsen blokkades zijn. Bijvoorbeeld tussen hoofd en hart, of tussen hoofd en doen.

Rolando Toro heeft binnen Biodanza een aantal oefeningen gecreëerd van bewegen op muziek om die doorstroming soepeler te maken. Zo kunnen oude spanningen en emoties die in de blokkades bevroren zitten, oplossen waardoor de daaronder vastzittende energie ook weer vrij kan komen. Op deze manier kun je jouw vermogen tot affectie herleren, eerst naar jezelf toe, dan naar een ander en vervolgens naar de buitenwereld. En dat geeft nog meer energie.

Deze oefeningen zijn deels krachtig, naar buiten gericht, meer in de actie, mannelijk, Yang. En deels zachter, naar binnen gericht, meer in het ontvankelijke, vrouwelijke, Yin.

Dinsdagavond en de week erna gaan we daarom stapje voor stapje naar binnen keren, door te werken met de Yin-aspecten: in het vrouwelijke, naar binnen naar de zachtheid, de intuïtie. In het luisteren naar je eigen innerlijke stem, de lessen van het hart.

Ik nodig jullie uit om jullie Yin-kwaliteiten te ontdekken!

 

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.