23 apr: ‘Balans met een Ander’

‘Via Dans naar Balans met de Ander’.

Op 23 april gaan we  met het thema Balans verder in de derde les, en nu in de verbinding met de ander. Dat is vanuit de tweede levensvraag van Biodanza: ‘Met wie wil ik zijn?’.

In de verbinding met een ander kun je ook balans tegen komen. Bijvoorbeeld in wat je laat zien aan de ander: kracht of zachtheid. Meer Yang, mannelijke energie, of meer Yin, vrouwelijke energie. Blijf je bij jezelf en jouw stabiliteit of kies je voor soepelheid en beweeg je mee met wat de ander aangeeft? Is er balans tussen alleen kunnen zijn en samen kunnen zijn met een ander?

Dat laatste is wel heel belangrijk want we hebben een oerbehoefte om erbij te horen én we hebben een oerbehoefte om alleen te zijn. Het meest ideale is natuurlijk als je erbij mag horen én tegelijkertijd daarin helemaal jezelf mag zijn. Waarbij je van de ander(en) alle ruimte krijgt om te zijn wie je bent, met alle mooie eigenschappen, ook die je misschien liever een beetje verborgen houdt….

Om dat te kunnen heb je veiligheid nodig, zodat je je open en kwetsbaar durft op te stellen. Zo kun je van binnenuit voelen dat jij er bij hoort, zonder jezelf daarbij te verliezen.

Biodanza nodigt je uit daarin om oude gedragspatronen en manieren van verbinden met anderen te doorbreken en eens iets nieuws uit te proberen, stapje voor stapje. Om bijvoorbeeld jouw gevoelens uit te drukken en daarbij ook rekening te houden met de gevoelens en behoeften van een ander.

Want als je zelf meer in balans bent word je aardiger, opener, begripvoller en genereuzer naar anderen, zo blijkt uit onderzoek. Laten we maandagavond in balans met elkaar gaan dansen!

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben. Als je me wil liken en de berichten delen, graag! Dankjewel!