21 sept: ‘Dans met het Nijlpaard’

21 sept: ‘Dans met het Nijlpaard’

Rolando Toro wilde de 5 levensgebieden van biodanza meer tastbaar maken en zocht voor die  levensgebieden symbolen uit de natuur, die we allemaal kunnen herkennen.

Bij de 4 natuurelementen vond hij specifieke dieren die deze elementen vertegenwoordigen: de tijger voor vitaliteit en vuur, de slang voor seksualiteit en aarde, het nijlpaard voor affectiviteit en water en de reiger voor transcendentie en lucht. Een mooie combinatie. Met deze dieren en elementen gaan we dansen tot aan de kerstvakantie.

We beginnen op met het eerste dier: het Nijlpaard. De kwaliteiten van nijlpaard gaan over gemeenschappelijkheid, genieten, vriendschap, rusten bij elkaar. Nijlpaarden zijn voortdurend met elkaar in contact, ze raken elkaar voortdurend aan in de kudde.

Jouw innerlijke nijlpaard helpt je om goed voor jezelf te zorgen: goed eten kopen, olie voor in het bad en daarna warme handdoeken en bodylotion. Het leven vieren. Dolce far niente, la dolce vita, een bon vivant zijn. Misschien zijn we daar in Limburg wel goed in, ze noemen ons niet voor niets Bourgondiërs.

De komende lessen nodig ik je uit om ieder dier te ZIJN, niet te doen alsóf je het dier bent. Kruip in de huid van het dier. Zoals sjamanen dat doen. Welke eigenschappen herken jij in jezelf? En welke een beetje, of helemaal niet? Waar heb je misschien zelfs een aversie tegen? Iedere les een stuk of 12 oefeningen om het te ervaren, te voelen wat het met je doet en er keuzes in te maken. Aan jou om met deze dieren te gaan dansen, te beginnen met het nijlpaard. Laat jezelf verrassen, daar nodig ik je dinsdagavond voor uit!