21 jan: ‘Transcendentie: Geluk-Zaligheid’

Derde weekthema op 21 januari:  Transcendentie:  ‘Geluk-Zaligheid’.

Bij Biodanza hebben we de ervaring, de beleving van de dans in het NU. Als je aanwezig bent in het nu kun je de oefening en de dans maximaal intens beleven.

Vanuit vreugde en enthousiasme –extase– gaan we naar rust en harmonie, naar binnen toe: intase. De dans zíjn is een ervaring die in feite het menselijk biosysteem in samenklank brengt met het kosmische biosysteem.

Je bent dan een kanaal voor de kosmische energie. Zo kun je boven je persoonlijkheid uitstijgen en het leven absorberen. Daarna kom je terug in jezelf en ben je nog levendiger. Deze oefeningen van transcendentie zijn een krachtige bron van vernieuwing, zuivering en revitalisering. Het heeft een herstellend effect op al jouw lichaamscellen.

Als je zo jouw transcendentie kunt beleven, kun je jouw eigen lichaam waarnemen als een middelpunt, een bron van waaruit licht straalt. Het begint met gevoel van innerlijke helderheid en wordt een staat van volkomen geluk. Geluk-zaligheid. Dat wens ik je dinsdagavond toe.

06-20826410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.