20 nov: ‘Eenheid in Verbinding: Yin en Yang in Balans’

‘Eenheid in Verbinding: Yin en Yang in Balans’ is het lesthema van 20 november.

Als we het hebben over integratie tussen doen, voelen en denken, geldt dat ook voor de balans daarin tussen Yin en Yang. Doen is meer Yang, voelen is meer Yin en het denken maakt daarin de juiste heldere keuze voor dat moment.

Als Yin en Yang bij jou vanbinnen goed met elkaar samenwerken kun je gezond en evenwichtig zijn.

Yang kan in het doen, de actie, heel krachtig zijn, dóórzetten, er voor gaan, volhouden. En Yin kan daarin afremmen als jij daarin te lang doorgaat zonder eens even stil te staan bij jezelf.
Yang kan in het voelen de vitale kracht vrijmaken in jezelf. Yin heeft invoelend vermogen naar jezelf en naar een ander om te voorkomen dat jouw sterke gevoelens jouzelf of de ander beschadigen.
Yang in het denken kan helpen om storende of irrationele gedachten en overtuigingen over jezelf te verdrijven. Yin kan daarbij helpen door compassie te hebben als het allemaal niet meteen lukt wat je je voorneemt.

Als Yin en Yang bij jou in evenwicht zijn tussen doen – voelen – denken, ondersteunen ze elkaar om jou te helpen jouw mooie kwaliteiten te laten groeien en op een creatieve manier naar buiten te brengen. Ik nodig jou dinsdagavond uit om jouw balans daarin te vinden.