2 okt: ‘Eenheid in Verbinding met jezelf’

Het maandthema van oktober is ‘Eenheid’ met als eerste les op 2 oktober: ‘Eenheid in Verbinding met Jezelf’.

Eenheid is voor mij balans tussen tegendelen die bij elkaar kunnen samenkomen en één geheel, één lijn vormen. Bijvoorbeeld in mannelijk en vrouwelijk, vuur en water, stevig en zacht, naar buiten en naar binnen.

En ook in doen, voelen en denken. Heel veel mensen zitten tegenwoordig in hun hoofd en hebben nog weinig contact met hun gevoelens en hun lichaam. Terwijl je juist de signalen van jouw lichaam en verbinding met jouw gevoelens en emoties nodig hebt om goede keuzes te maken in wat jou voedt en wat jou beschadigt.

Als je goed in verbinding bent met jezelf voel je wanneer je rust nodig hebt om te herstellen van stress. Juist die rust geeft je de kans om naar binnen te keren, de diepte in te gaan met jezelf en wellicht nieuwe onbewuste stukken van jezelf naar het licht te brengen. Als je meer eenheid kunt ervaren in jezelf, wordt het makkelijker om naar je eigen innerlijke stem te luisteren. Daar nodig ik jullie dinsdagavond voor uit.

 

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.