19 maart: ‘Vier jouw Vitaliteit’

De derde les op 19 maart binnen het maandthema van maart: ’Vier jouw Vitaliteit!’.

 Gezonde vitaliteit heeft te maken met 3 dingen die elkaar in evenwicht houden: hoe jij je vanbinnen voelt, hoe jouw lichamelijk welbevinden is en hoe jouw algemene gezondheidstoestand is. Dat is jouw draagkracht.

Als jij je vitaal voelt, kun je vertrouwen op je kracht en creatief en flexibel omgaan met dat wat er op jouw pad komt, draaglast noemen we dat. Als draagkracht en draaglast in balans zijn voel je je vitaal. Als je die balans kwijt bent gaat dat ten koste van jouw draagkracht en dus van jouw vitaliteit. Dan valt er niks te vieren en ervaar je stress.

Het vieren van jouw vitaliteit gaat het fijnste samen met andere mensen. En dat komt goed uit, want sociale banden zijn onze buffer tegen stress. De prettige ervaringen die we daarmee opdoen hebben direct een positief effect op onze vitaliteit. Het is een oerbehoefte om een voedende verbinding met anderen te hebben waarin onze behoeften worden vervuld. Dat geeft ons een goed gevoel,  versterkt ons zelfbewustzijn en het vergroot onze draagkracht waardoor veranderingen ons niet zo snel uit evenwicht brengen. We ervaren plezier, de vreugde van te leven.

Van daaruit kun je nieuwe uitdagingen aangaan. En daar is deze week een uitstekend moment voor. De lente begint namelijk over 2 dagen! Het moment voor de natuur om al haar in de winter verzamelde krachten in vitaliteit naar buiten te laten komen in de vorm van nieuw leven.

Ik nodig je uit om in deze lenteweek jouw vitaliteit te vieren en naar buiten te brengen. Laten we daarmee gaan dansen! 

Tot maandag, tot dan(s)! Marie-José

06-208 26 410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.