19 febr: ‘Herken je Grenzen’

In het maandthema ‘Ontdek je Grenzen’ dansen we op 19 februari met ‘Herken je Grenzen’.

Grenzen kunnen herkennen is nog veel belangrijker dan ze te kunnen aangeven. Ik ga het thema ‘grenzen’ in deze les koppelen aan de 3 essentiële levensvragen van biodanza, die jou willen ondersteunen om voor jezelf helder te krijgen wat voedend is voor jou, waardoor je kan groeien als mens. Wat beschadigend is waardoor je kleiner wordt. En hoe je daar tussenin je grens kan bepalen.

Het liefst zijn we in onze comfort-zone waar we dingen doen die we kennen, die voor ons vertrouwd zijn, waar we controle over hebben  en waar we de uitkomst van weten.

De vraag is, als je doet wat je altijd hebt gedaan en zo krijgt wat je altijd kreeg, of dat op den duur wel vervullend voor je is. Hoe zit het met jouw wensen, jouw dromen, jouw behoefte aan avontuur of aan nieuwe ervaringen? Wat is jouw verlangen?

Als we onze comfort-zone een beetje oprekken kunnen we nieuwe ervaringen toelaten. Kunnen we leren, nieuwe kwaliteiten ontdekken. Net als die rups die uit zijn jasje groeit en gaat vervellen omdat hij groter is geworden. Dan kom je in de stretch-zone terecht. Je geeft jezelf de kans om te veranderen, om te transformeren. Zoals de rups uiteindelijk in zijn cocon transformeert, eruit breekt en een prachtige vlinder wordt.

Biodanza nodigt je uit om nieuwe, positieve en vreugdevolle ervaringen toe te laten. De grens van je comfortzone een beetje op te rekken, te stretchen. Te voelen wat dat met jou doet, of het klopt, prettig is of niet. Pas als jij kunt herkennen en voelen wat jij nodig hebt, wat jouw verlangens en behoeften zijn, kun je je grens aangeven naar buiten toe. Zodat je kunt leren om “nee” te zeggen tegen iets of iemand anders en “ja” te zeggen tegen jezelf.

Ik nodig jullie uit om vanavond je grenzen te herkennen!

Marie-José Meijs

06-20826410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, tips en nieuws.