18 juni: ‘Zomer-Feest van Zon’

‘Zomer-Feest van Zon’ is het lesthema van 18 juni.

Komende donderdag is het de Zomerzonnewende. Er is dan balans tussen het aantal uren dat de zon schijnt en het aantal uren dat de maan schijnt. Moeder Natuur heeft daar een mooi ritme in, het is de cyclus van de seizoenen waarin donderdag de zomer begint.

Als wij mensen verbonden zijn met onze innerlijke levensritmes zijn we ook in balans zoals de Zomerzonnewende ons laat zien. De zon heeft veel invloed op ons door ons innerlijk vuur te versterken. Het is een bron van kracht die we in onszelf kunnen herkennen als we ons daar voor kunnen openen. Hoe beter we verbonden zijn met ons innerlijk, hoe sterker we kunnen staan in de buitenwereld. Hoe dieper onze wortels, hoe hoger we kunnen groeien, net als de zonnebloemen.

We kunnen nog een tijdje genieten van de zon en de zomer, en ons zomerfeestje bouwen. Zomerzon nodigt je uit om op creatieve manieren jezelf uit te drukken in de wereld en je in dankbaarheid aan de volheid van het leven over te geven. Hoe meer we de zon toelaten, hoe meer innerlijke rijkdom er zal zijn. Laten we ons maandagavond voor de zon in onszelf openen!

Marie-José Meijs

06-20826410

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn > Facebookpagina >  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben. Als je me wil liken en de berichten delen, graag! Dankjewel!