18 dec: ‘Dansen in Dankbaarheid voor het Leven’

Op 18 december is het laatste lesthema van dit jaar:  ‘Dansen in Dankbaarheid voor het Leven’.

(NB dit is de laatste les van dit najaarsseizoen. Het nieuwe dansseizoen begint na de Kerstvakantie weer op 8 januari.)

Dankbaarheid naar het Leven dat we gekregen hebben van onze ouders.  Het Leven met alles wat er is, ons lichaam, onze emoties, gedachten, onze karaktereigenschappen…Wat nemen we vandaag mee op deze reis van ons Leven? Wat is kostbaar, wat is onze essentie, misschien wel gebald in een zaadje onder de grond?

Een zaadje dat als het licht na 21 december, de Winterwende, weer langer wordt en de zonnekracht terug komt, te zijner tijd wakker wordt en tot nieuw leven transformeert.

Durf jij je ook over te geven aan de transformatie van het oude in jou naar het nieuwe, van het donker naar het licht? Hoe mooi om dat in deze laatste dagen van dit oude jaar te doen, op weg naar het nieuwe jaar. Een uitnodiging om vanavond een moment terug te kijken op dit afgelopen jaar, de afgelopen tijd, misschien wel op jouw leven tot nu toe. En in dankbaarheid ook te kijken wie jou daarbij hebben geholpen, wie er zijn meegelopen op jouw pad.

Ik nodig jullie uit om dinsdagavond te dansen in Dankbaarheid voor het Leven.

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, nieuws en tips die met het thema te maken hebben.