18 dec: ‘Dans het Leven in Harmonie met de Wereld’

‘Dans het Leven in Harmonie met de Wereld’ is op 18 december de derde les in het thema ’Harmonie’.

Verbonden met de derde levensvraag: ‘Waar wil ik zijn?’

Die 3 vragen zijn door Rolando Toro, de grondlegger van Biodanza, als leidraad gekozen om mensen bewust te maken van de kwaliteit van hun leven. Voor hem stond het Leven centraal. Hij noemde dat het Biocentrisch Principe: het Leven staat in het centrum.

Voor hem was alle leven heilig, dat van jou, dat van een ander, al het leven op deze planeet en al het leven in de Kosmos. Om dat te respecteren, te beschermen, er zorg voor te dragen.

Waar wil jij zijn? Welke plek in de wereld klopt deze dagen voor jou?

Zeker in deze donkere tijden, donderdag is de kortste dag, is het de uitnodiging om bij jezelf te blijven, gronden, iedere keer je stabiliteit terug kunnen vinden. In harmonie jouw eigen levensritme te kunnen behouden juist als er heel veel flexibiliteit van jou wordt verwacht in deze soms rumoerige en stressvolle dagen.

Het is de uitnodiging om jouw innerlijke vrede te behouden, zodat je die ook naar buiten kunt uitstralen. Naar anderen en naar de wereld.

Ik nodig jullie uit om het leven te dansen in harmonie met de wereld!

Tot maandag, tot dan(s)! Marie-José

06-208 26 410

 

Alle lesthema’s kun je ook vinden op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/vitabiodanza/  met nog andere berichten, filmpjes, tips en nieuws.